APARTMANI PAKOŠTANE

| |



OPĆE INFORMACIJE - Pakoštane su gradić smješten na prevlaci između mora i Vranskog jezera na vrlo atraktivnom dijelu obale u blizini nekoliko parkova prirode, nacionalnih parkova te otocima bogatog šibenskog i zadarskog arhipelaga. Od Zadra su udaljene 35, Šibenika 42, a Zagreba 307 km.

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - U mjestu se nalazi pet plaža. Buzakovina je čisto pješčana plaža s velikim plićakom i posebno je atraktivna za obiteljski odmor. Pješčana je i plaža Punta. Zapadnije je dijelom šljunčana, a dijelom pješčana Pilatuša smještena uz rub borove šume. U samom središtu  je plaža Janice 1, a malo istočnije Janice 2 s bogatom ponudom sadržaja za aktivni odmor. Pakoštane su na samom rubu ornitološkog rezervata Vransko jezero, a organiziraju se izleti i na obližnje Kornate, Telaščicu, Paklenicu, Krku...

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - U zaleđu, pokraj mjesta Vrana, nalazi se stari grad Vrana. U 9. st. tu je bio benediktinski samostan, u 14. st. preuzimaju ga vitezovi Templari, a kasnije i Ivanovci. Vrana je bila važno središte hrvatskog srednjovjekovlja. Tu se nalaze i ostatci turskog svratišta - Maškovića han, podsjetnik na tursku okupaciju ovih prostora.

AKTIVNI ODMOR - Tijekom ljetnih mjeseci organiziraju se škole ronjenja, jahanja te odbojke na pjesku. Plaža Janica 2 nudi vodene sportove, a oko Vranskog jezera uređena je 42 km. duga biciklistička staza. Za prave pstolove tu su obližnji parkovi prirode i nacionalni parkovi.

ZABAVA I IZLASCI - Početkom sedmog mjeseca održavaju se Materine užance, manifestacija posvećena mediteranskoj gastronomiji gdje možete uživati u autohtonim jelima. Sredinom sedmog mjeseca na rasporedu je Ljetni karneval na kojem možete u maskiranju uživati i usred ljeta. Krajem osmog mjeseca organiziraju se Dani vitezova vranskih, kada se viteškim turnirima, srenjovjekovnim taborima, starim zanatima i sokolarstvom prisjeća na bogatu srednjovjekovnu prošlost. Noćni život možete provjeriti u klubovima Sagapo i Joko.

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Pakoštane. Pogledajte ponudu!



Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 16:26. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "APARTMANI PAKOŠTANE"

Ostavite komentar