Apartmani Lovran

| |



OPĆE INFORMACIJE - Lovran je smješten na zapadnoj obali Kvarnerskoga zaljeva na obroncima planine Učke. Od Opatije je udaljen 6, Rijeke 18, a od Zagreba 215 km. Ime je dobio po biljci lovoru koja na tom području u izobilju raste. Mjesto je, kao i cijela opatijska rivijera, najstarija turistička destinacija Hrvatske.

Turistička zajednica općine Lovran: Trg slobode 1, 51415 Lovran, tel: +385 51 291 740

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Zbog svoje izuzetne mikroklime s izobiljem biljnih vrsta: lovori, palme, magnolije, trešnje, masline i maruni (pitomi kesteni), mjesto je već 1878. proglašeno klimatskim lječilištem. Ljubitelji prirode mogu se u to i uvjeriti šetnjom uz more 12 km dugom šetnicom Lungomare. Oni željni aktivnijeg odmora posjetit će obližnju Učku.
U mjestu su dvije plaže: Kvarner i Peharovo. Peharovo je šljunčana plaža nositeljica plave zastave.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - Središte je sačuvalo srednovjekovnu gradsku jezgru s kulom, gradskim vratima te crkvom sv. Jurja. No prava atrakcija Lovrana su secesijske i historicističke vile uz morsku obalu (Angiolina, Adastra, Santa Maria) koje svojom arhitekturom i parkovima govore o mondenosti ovog ljetovališta na početku dvadesetog stoljeća. Najbolje ih je doživjeti šetnjom Lungomarem.

AKTIVNI ODMOR - Aktivni je odmor prvenstveno orijentiran na park prirode Učku gdje u okviru programa Učka outdoor postoje mogućnosti organiziranog planinarenja, brdskog biciklizma, slobodnog penjanja i letenja, rekreativnog jahanja itd. U sklopu manifestacije Marunada (10. mj.) organiziraju se mountin bike i treaking utrke te regata (11.mj)

ZABAVA I NOĆNI ŽIVOT - Tijekom cijele godine organiziraju se različite manifestacije. Drugi je mjesec u znaku karnevala i velikog broja karnevalskih manifestacija. Tijekom četvrtog mjeseca održavaju se programi povodom Svetog Jurja - dana Lovrana, a mjesto je specifično i po festivalima posvećenim hrani: Dani trešanja (6. mj.) te Marunada (dani kestena u 10. mjesecu.
Noćni je život koncentriran u obližnjoj Opatiji i Rijeci.

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Lovran! Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 20:38. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Lovran"

Ostavite komentar