Apartmani Biograd na Moru

| |



OPĆE INFORMACIJE - Biograd, gradić 20 kilometara udaljen od Zadra, smješten je na obali istoimenog  arhipelaga sa stotinom otočića te okružen s pet nacionalnih parkova i dva parka prirode pravo je odredište za ljubitelje avanturizma. Od Zagreba je udaljen 300, od Rijeke 250, a od Splita 137 km. U Zadru se nalazi zračna luka.

Turistička zajednica Biograda na Moru, Trg hrvatskih velikana 2 , tel: +385(0)23 383 123

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Nedaleko od centra grada, ispod istoimenog kampa, nalazi se pješčana plaža Soline. Lijepo je uređena, ima raznovrsnu ponudu, a zbog velikog plićaka najprivlačnija je obiteljska ljetovanja. Kornati, Krka, Paklenica, Sjeverni Velebit, Telaščica i Vransko jezero biseri su prirode bliže okolice. Vransko jezero udaljeno je samo 5 km od grada.

KULTRNO POVIJESNE ZNAMENITOSTI - Područje Biograda jezgra je hrvatske srednjovjekovne države te je upravo tu, krunidbom Kolomana 1102., nastala Hrvatsko - Ugarska država. Vrijednu arheološku kao i hidroarheološku zbirku s potopljenog broda nađenog u okolici možete vidjeti u Zavičajnom muzeju. Na otoku Pašmanu nalaze se dva vrijedna samostana: benediktinski Sveti Kuzma i Damjan iz 12. st. te franjevački Sveti Dujam iz 16. st. U mjestu Vrana nalazi se turski han (tradicionalna gostionica), jedan od rijetkih podsjetnika na stoljetnu osmansku prisutnost u ovim krajevima.

AKTIVNI ODMOR - U borovoj šumi iznad same plaže, Biograd ima moderni sportski centar s 20 teniskih terena, košarkaškim, nogometnim i golf igralištima. Na plaži se organiziraju škole plivanja, vaterpola te jedrenja i surfanja. Marine Kornati i Šangulin imaju oko tisuću vezova, a razveden arhipelag te često organizirane regate vrlo su  atraktivne nautičarima. Ribiči i ljubitelji prirode uživat će u Vranskom jezeru do kojega mogu pješice ili biciklom.

ZABAVA I NOĆNI ŽIVOT - Biograd se pretežno profilirao kao mjesto za obiteljski odmor. Nema burnog noćnog života no tijekom ljeta na plažama se organiziraju partiji. U Zadru je noćni život nešto bolji, a ni Vodice nisu daleko. U sklopu Biogradskog ljeta održavaju se nastupi klapa, estradnjaka, te brojni kulturni događaji.


Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Biograd na moru! Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 03:59. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Biograd na Moru"

Ostavite komentar