Apartmani Herceg Novi

| |



OPĆE INFORMACIJE - Herceg Novi je crnogorski grad smješten na ulazu u bokokotorski zaljev,  50 kilometara istočno od Dubrovnika na samoj hrvatsko - crnogorskoj granici. Grad je osnovao bosanski kralj Tvrtko I. Kotromanić, a ime je dobio po hercegu Stjepanu Kosači za čije je vladavine doživio procvat. Od Kotora, najljepšeg bokokotorskog gradića i člana prestižne Unescove liste, udaljen je 44, a od Budve, žarišta crnogorskog noćnog života, 65 km. Blizina dubrovačke zračne luke kao i položaj na razmeđi Hrvatske, Crne Gore i BiH dodatna su pogodnost. Grad je osnovao 

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Na širem području grada postoji oko 70 plaža svih profila - šljunčanih, stjenovitih i pjeskovitih. Nisu infrastrukturno ni ponudom opremljene kao hrvatske no svatko može naći nešto za sebe. Preporučujemo plaže Duga i Raffaelo. Najatraktivnija prirodna destinacija je Plava špilja čija su dva otvora visoka oko 9 metara te kroz nju kao kroz prirodni tunel prolaze brodovi.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - Boku kotorsku nazivaju zaljevu svetaca. Samo na području Herceg Novog nalazi se 89 pravoslavnih i katoličkih crkava te manastira. Katolički svetac Leopold Bogdan Mandić rođen je u ovom gradu gdje mu je posvećena crkva. Grad ima cijeli splet utvrda : Forte mare, Sahat kula, Kanli kula, a izdvaja se Španjola koju su za vrijeme jednogodišnje vladavine u 15. st. dali podići Španjolci. Ljubitelji lokalne kulture mogu posjetiti i zavičajni muzej.

AKTIVNI ODMOR - Osim ponude vodenih sportova te šetnje uređenim stazama nema značajnijih sadržaja.

ZABAVA I IZLASCI - U drugom mjesecu u gradu se održava Praznik mimoze. To je karnevalska svečanost koju prati mnoštvo kulturnih, zabavnih i sportskih događaja tijekom cijelog mjeseca. Ime je dobio prema rasprostranjenom cvijetu koji baš tada počinje cvjetati. 

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Herceg Novi! Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 23:42. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Herceg Novi"

Ostavite komentar