Apartmani Krk

| |



OPĆE INFORMACIJE - Grad Krk najveće je i najznačajnije naselje na najvećem hrvatskom otoku - Krku. Otok se nalazi u kvarnerskom arhipelagu, mostom je povezan s kopnom, a na njemu se nalazi i zračna luka Rijeka. Sve ga to čini  jednom  od najbližih destinacija za posjetitelje iz kontinentalne Hrvatske i srednje Europe. Od Zagreba je udaljen 172, a od Rijeke 53 km.

Turistička zajednica grada Krka, Trg Sv. Kvirina 1, Krk, tel: +385(0)51 221 359

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Krk nazivaju otokom plavih zastava, samo na području grada Krka 6 plaža, većinom šljunčanih, ima plavu zastavu. Krk je otok izrazito bogate vegetacije, njegov ekosustav sastoji se od 1400 različitih biljnih vrsta, tu raste svjetski endem barbašova lazarkinja i obitavaju rijetki bjeloglavi supovi. Pomorski je svijet podjednako bogat te mogućnosti aktivnog odmora svakako valja iskoristiti.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - Otok Krk izvorište je hrvatske pismenosti. Nedalako od grada Krka,  u crkvi svete Lucije u Baškoj pronađena je Bašćanska ploča (oko1100), glagoljicom pisan najstariji spomenik hrvatske pismenosti. Krk je također sjedište poznate velikaške obitelji Frankopan. Sam grad je opasan zidinama čiji najstariji djelovi datiraju iz vremena prije Krista, unutar zidina nalazi se Frankopanski kaštel iz 12. st., ostatci rimski terma i mozaika , a najznačajniji je sakralni spomenik katedrala Uznesenja Marijina. Izvan mjesta se nalaze dvije starohrvatske crkvice (6. i 12. st.). Ponuda muzeja i galerija vrlo je bogata a izdvajamo etnografsku zbirku Kornić, sakralnu zbirku crkve sv. Kvirina, arheološku zbirku Fortis te zbirku brodova Leuta.

AKTIVNI ODMOR - Kod mjestašca Kornić nalazi se veliki ski lift Dunat, a nude i druge vodene sportove. Marina Punat najstarija je u Hrvatskoj, ima oko 800 vezova, a od 1998. kontinuirano nosi plavu zastavu. More oko Krka je relativno plitko, a vegetacija bujna što je velika prednost za ronioce, a  nudi se i ronjenje na nekoliko lokaliteta potonulih brodova. Na otoku je više od 300 km uređenih staza koje služe i kao pješačke i biciklističke, a posebno su atraktivne zbog prirodnih i kulturnih bogatstava unutrašnjosti.

ZABAVA I IZLASCI - Početkom godine organiziraju se karnevalske svečanosti. Ljeti je mnoštvo manifestacija , a glavna je fešta i pučka svečanost Lovrečevo (8.-10. 8. ). Disco club Jungle središte je noćnog života kao i coctail bar Volsonis.

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Krk. Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 14:18. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Krk"

Ostavite komentar