Apartmani Mošćenička Draga

| |



OPĆE INFORMACIJE - Mošćenička Draga  se nalazi  na opatijskoj rivijeri. Nastaje krajem 19. stoljeća kada se stanovnici iz brdskih Mošćenica sele u obližnju uvalu radi ribarstva, a kako je upravo Opatija pionir hrvatskog turizma, mjesto uskoro postaje turističko. Nalazi se na samom ulazu u Istru, nedaleko od slovenske granice, 15 je km udaljena od Opatije, 30 od Rijeke, a 189 od Zagreba.

Turistička zajednica Mošćeničke Drage, Aleja Slatina bb, 51417 Mošćenička Draga,  tel - 00385-51-739-166 


PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Na užem području mjesta nalazi se čak sedam šljunčanih plaža, a velika se plaža nalazi u samom središtu mjesta ispred rive, a postoji i prirodna pješčana plaža Sipar, skrivena među stijenama na utoku draškog potoka u more. Imaju i nudističku plažu Senjavac. Mjesto se nalazi na izuzetno brdovitom terenu na obroncima parka prirode Učka i pruža velike mogućnosti za aktivni odmor. Krški klanac Vela Draga geomorfološki je spomenik prirode.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI -  Mošćenička Draga je, kao što je i rečeno, novije naselje te svakako posjetite srednjovjekovni gradić Mošćenice, smješten 178 m iznad mora, gdje ćete uživati u tradicionalnoj arhitekturi, lokalnom muzeju i pogledu na cijeli zaljev. U blizini je i srednjovjekovni gradić Brseč.

AKTIVNI ODMOR - Osim standardne ponude sportova u mjestu i na plažama, mjesto zbog terena na kojem se nalazi nudi pregršt sadržaja za ljubitelje planinarenja. Krški klanac Vela Draga mjesto je za profesionalne penjače i one željne pravog adrenalina no u okolici se nalazi više penjačkih i planinarskih staza, a izdvaja se ona što vodi do špilje Zijavice. Duga tradicija jedrenja pruža Vam priliku da se okušate i u tom sportu.

ZABAVA I IZLASCI - U potrazi za noćnim životom morat ćete do Opatije ili Rijeke. Mjesto je mirno, ali uz mnogo programa za obiteljsko uživanje. Najveća je  fešta na blagdan sv. Marine ( 18. 7.)  kada se održava i sajam te regata tradicijskih barki na jedra. Već u prvom mjesecu počinje bogat karnevalski program, a ukoliko ste baš tada na odmoru, možete posjetiti još poznatiji opatijski ili pak riječki karneval.


Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Mošćenička Draga. Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 20:10. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Mošćenička Draga"

Ostavite komentar