Apartmani Primošten

| |



OPĆE INFORMACIJE - Primošten se nalazi na jadranskoj magistrali između Šibenika ( 21 km) i Splita (63 km). Od Zagreba je udaljen 357 km.  Smješten je na brežuljkastom otočiću uz samo kopno što mu daje vizuru utvrde. Samo je ime mjesta nastalo od "premostiti ili primostiti".

Turistička zajednica općine Primošten, Rudina biskupa J. Arnerića 2, Primošten, tel + 385(22) 571 111

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - U uvalama oko mjesta nalazi se nekoliko prostranih šljunčanih plaža: Vela i Mala Raduča, Primošten i Peleš, a na otočiću Smokvica postoji i nudistička plaža. Ovaj je kraj poznat po vinogradarstvu, a vinogradi u kamenu tvore jedinstven krajolik kojeg svakako treba vidjeti. Tu se uzgaja jedna od najkvalitenijih autohtonih hrvatskih sorti - Babić. U zaseocima na vinskoj ruti konobe Vam nude tradicionalne specijalitete.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - Očuvana stara jezgra svojim uskim ulicama i kamenim kućama, kao i specifičnim položajem tipični je primjer srednjovjekovne arhitekture mediteranskih gradova gradova te ju trebate bolje upoznati. Središte kulturni događanja je početak kolovoza kada se održava Primoštenska fešta te Primoštenske užance, manifestacija koja promovira tradicijsku kuturu toga kraja, a u okviru koje se održava poznata utrka magaraca.

AKTIVNI ODMOR - Osim što možete uživati u  mnogobrojnim sportskim sadržajima  na plažama i u mjestu te uređenim biciklističkim stazama svakako si isplanirajte izlet u okolicu.  Možete na rafting Krkom, skakati bungee sa šibenskog mosta ili pak roniti oko otočića Krapnja poznatog po tradiciji spužvarstva.

ZABAVA I IZLASCI - Klub Aurora najveći je klub na jadranskoj obali te je uz  plažu Zrće na Pagu Primošten centralno mjesto noćnog života.

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Primošten. Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 18:16. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Primošten"

Ostavite komentar