Apartmani Novalja

| |



OPĆE INFORMACIJE - Novalja je gradić na sjeverozapadnoj obali otoka Paga. Otok se nalazi u kvarnerskom arhipelagu i mostom je povezan s kopnom. Posjetiteljima koji dolaze iz smjera Zagreba najbrži put do Novalje je trajektna linija iz podvelebitskog mjesta Prizna no često ni financijski ni vremenski nećete izgubiti ukoliko produžite cestom prema Zadru i odlučite se za most. Cestovna je udaljenost od Zagreba 203, a od Zadra 86 km.

Turistička zajednica grada Novalje - 53291 Novalja, P.O. box 20, tel/faks: +385 (0) 53 661 404

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Plaže su najveći adut Novalje. Zrće je velika šljunčana plaža 2.5 km udaljena od Novalja s kojom je svakodnevno, pa i tijekom noći, povezana autobusnom linijom. Plaža je to koja u pravom smislu te riječi zavrijeđuje plavu zastavu. Nudi Vam se mnoštvo vodenih sportova (gliseri, skijanje na vodi, surfanje - 350 vjetrovitih dana godišnje, kajaci), bungee jumping s dizalice montirane na plaži, a glavni joj je adut zabava. Odlično uređeni klubovi na otvorenom poput Aquariusa, Calypsa i Papaye nude zabavu tijekom cijelog dana i noći. Za one koji vole mirne oaze izdvajamo pješčanu plažu Ručicu u 10 kilometara udaljenoj Metajni. Nalazi se u skrivenoj, intimnoj uvali gotovo mjesečevog krajolika i potpuno prozirnog mora.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - U gradskom muzeju pogledajte bogatu izložbu amfora i morskog svijeta te ostatke antičkog vodovoda. Posjetite i arheološku galeriju.

AKTIVNI ODMOR - Osim već nabrojanih atrakcija na plažama, u okolici Novalje nalazi se 115 km biciklističkih staza. Ukupno 14 uređenih ruta, što cestama, što planinskim stazama. Roniocima se preporuča posjet ostatcima potonulog trgovačkog broda (1.st.pr.Kr.).

ZABAVA I IZLASCI - Plaža Zrće je središnje mjesto zabave u Novalji, no kako se ovo mjesto odavno profiliralo kao destinacija za mlade, noćni je život i u gradu bogat te dobra zabava ne može izostati.

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Novalja. Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 14:50. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Novalja"

Ostavite komentar