Je li Hrvatska doista preskupa destinacija?

| |

Iznimna važnost turizma u lošoj gospodarskoj situaciji te sve veći priljev gostiju iz bogatijih zemalja već godinama uzrokuju povećanje cijena svih turističkih usluga u Hrvatskoj koja  zbog toga godinama postaje sve nepristupačnija domaćim te gostima iz srednje i istočne Europe. Mnogi se pitaju je li strategija stvaranja elitističkog odredišta doista dugoročni cilj, osobito nakon gospodarske krize koja je ukazala na sve slabosti takve politike. 

Iskustva drugih zemalja
Zbog velikih minusa prouzročenih političkom krizom prošle godine, Grčka je krenula u turističku ofanzivu nudeći aranžmane za samo 6 eura po danu. Već je poznato kako politiku niskih cijena imaju Egipat, Tunis i druge afričke zemlje, a i susjedna Crna Gora slovi kao jeftinija. No prije konačnog odabira treba dobro razmisliti o očekivanjima i uzeti u obzir marketinške trikove koji mogu drastično povećati cijenu. U Crnoj Gori neugodno vas mogu iznenaditi višednevni nestanci vode i neuredne plaže, u Egiptu loša hrana, a u Grčkoj visoki troškovi za dodatne usluge i izlete.

Omjer cijene i kvalitete
Iskusan gost, svjestan kako cijenu putovanja i smještaja treba podrediti sadržajima i izletima, a destinaciju svojim afinitetima, omjer cijene i kvalitete uvijek može dodatno okrenuti u svoju korist. Taj je omjer u Hrvatskoj još uvijek jako dobar.

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 16:25. Oznake . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Je li Hrvatska doista preskupa destinacija?"

Ostavite komentar