Apartmani Omiš

| |

OPĆE INFORMACIJE - Na strmim liticama okovanom ušću Cetine u more, smjestio se Omiš čija je povijest neraskidivo vezana uz taj jedinstven krajolik. U srednjem vijeku neosvojiva utvrda gusara, danas turistička destinacija koju mnogi osvajaju. Od Zagreba je udaljen 400, Makarske 37 , a od Splita samo 25 km, otkud je u grad i najjednostavnije doći.

Turistička zajednica grada Omiša: Trg kneza Miroslava b.b., 21310 Omiš,  tel: 00385 21/861-350

PLAŽE I PRIRODNE ZNAMENITOSTI - Na ušću u središtu grada nalazi se kilometar duga Velika plaža. Pješčana je to plaža s velikim plićakom nastala od riječnih nanosa. Plaža nudi brojne vodene sportove, a smještaj u centru grada jamac je raznolikosti svih ostalih sadržaja. U gradu su još i plaže Slavinj i Brzet, a nešto udaljenija je, također pješčana, Duće. Šetnjom ili vožnjom bicikla svakako treba upoznati kanjon Cetine.

KULTURNO - POVIJESNE ZNAMENITOSTI - Omiš je doslovno srastao sa stijenom i to njegove uske ulice čini još atraktivnijima. Iz samog centa uređena staza vodi na tvrđavu Forticu visoko iznad grada koja je služila kao utočište u slučaju opasnosti i odakle se lako moglo pobijediti neprijatelja. Tvrđava Fortica je vidikovac s kojeg puca pogled na grad, kanjon Cetine te otoke HvarBrač Korčulu. U šetnji gradom neopaženo se ne smije proći Stup srama na trgu te Sretna kuća iznad čijeg ulaza piše: Zahvaljujem ti Gospodine što sam bio na ovom svijetu.

AKTIVNI ODMOR -  Uz već spomenute pješačke i biciklističke staze, kanjon Cetine je rafting destinacija, a možete izabrati lakše ili složenije spustove. Na omiškim liticama 46 je označenih staza za slobodno penjanje, a puno vjetra u kanjonu omogućuje i višesatni paragliding koji završava slijetanjem na Veliku plažu.

ZABAVA I IZLASCI - Omišani tijekom sezone organiziraju program žive povijesti pod nazivom Gusarske večeri koji uključuje plovidbu Cetinom do mjesta Kaštel Slanica. Odlična zabava za sve generacije. Najznačajniji je kulturni događaj Festival dalmatinskih klapa u sedmom mjesecu koji promovira specifično dalmatinsko a cappella pjevanje. U četvrtom se mjesecu održava Međunarodni festival gitare. Noćni su izlasci najbolji u beach baru Morska vila u obližnjoj Lokvi Rogoznici.

Apartmani-portal nudi Vam najbolji i najjeftiniji izbor smještaja u mjestu Omiš! Pogledajte ponudu!

Podjeli s prijateljima

Članak objavio Đuro&Đuro on 21:56. Oznake , . Možete pratiti svaki odgovor na komentare putem RSS 2.0. Ostavite svoj komentar, vaše mišljenje nam je važno

0 komentari for "Apartmani Omiš"

Ostavite komentar